Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-05-03@03:23:34 GMT

خطر اتمام ذخایر مس ظرف 3 سال آینده

تاریخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۸۰۶۳۴۶

خطر اتمام ذخایر مس ظرف 3 سال آینده

به گزارش اتاق خبر، به نقل از اتاق ایران، در شرایطی که روند بازگشایی اقتصاد جهانی شتاب بیشتری گرفته و تقاضا برای مس به‌سرعت در حال افزایش است، خطر اتمام ذخایر جهانی مس بیش از هر زمان دیگری احساس می‌شود.

بر اساس یادداشتی که اخیراً از سوی استراتژیست‌های حوزه کالاهای خام در شرکت خدمات مالی و بانکداری «بانک آو آمریکا» منتشر شده است، موجودی انبارهای مس جهان اکنون به پایین‌ترین میزان خود در 15 سال اخیر رسیده و برای تنها 3.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

3 هفته (23 روز) می‌تواند پاسخگوی تقاضای جهانی باشد. آنها پیش‌بینی می‌کنند که کمبود عرضه مس در بازارهای جهانی طی ماه‌های آتی و همچنین در سال آینده میلادی بر اثر افت میانگین موجودی انبارهای مس تشدید خواهد شد و در نتیجه، احتمال افزایش قیمت این فلز اساسی تا 13 هزار دلار در هر تن وجود خواهد داشت.

استراتژیست‌های حوزه کالاهای خام در بانک آو آمریکا، در ادامه این یادداشت هشدار داده‌اند: «شرایط بنیادی بازار مس بسیار نگران‌کننده است. در حالی که اقتصاد جهانی در حال بازگشایی و رشد است، اگر عرضه ضایعات مس افزایش نیابد و کمبودهای بازار را جبران نکند، ذخایر کنونی مس تا سال 2024 به اتمام خواهد رسید.»

از ابتدای سال جاری میلادی قیمت مس در بازارهای جهانی با توجه به افزایش تقاضا برای آن،‌ روندی صعودی را پیموده است. مس در صنایع مختلف از جمله صنعت وسایل نقلیه برقی –که بازارشان با توجه به تلاش‌های جهانی برای حرکت به سمت اقتصاد سبز هرروز بیش از پیش رونق می‌یابد- مورد استفاده قرار می‌گیرد. مارکو پاپیک، استراتژیست ارشد شرکت سرمایه‌گذاری کلاک‌تاور، رقابت در عرصه وسایل نقلیه برقی را به مسابقه فضایی تشبیه می‌کند. وی می‌گوید: «این روزها همه به‌سرعت در حال دویدن به سمت نسل جدید وسایل نقلیه برقی هستند. در این میان، مس در هرجایی موردنیاز است؛ زیرا جریان برق را هدایت می‌کند.»

هفته گذشته قیمت مس در معاملات آتی بورس کالای نیویورک برای اولین بار از فوریه 2011 به 4.53 دلار در هر پوند (10 هزار دلار در هر تن) رسید. استراتژیست‌های بانک آو آمریکا معتقدند که در صورت افزایش نیافتن استفاده از ضایعات مس در کارخانه‌های ذوب و تصفیه مس که بر اساس پیش‌بینی آنها می‌تواند به اتمام ذخایر جهانی مس ظرف سه سال آینده منجر شود، قیمت جهانی مس ممکن است حتی به بیش از 20 هزار دلار در هر تن برسد.

از طرفی طرح توسعه زیرساخت‌های آمریکا که از سوی جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا مطرح شده است –که البته برای اجرایی شدن نیازمند موافقت کنگره است- می‌تواند مصرف مس و فولاد را در آمریکا به میزان قابل‌توجهی افزایش دهد. علاوه بر این، به گفته مارکو پاپیک از شرکت سرمایه‌گذاری کلاک‌تاور، نرخ رشد انتظاری اقتصاد آمریکا در سال جاری میلادی که رقمی چشمگیر (6.4 درصد بر اساس پیش‌بینی صندوق بین‌المللی پول) است، بدین معناست که چین امسال تنها متقاضی بزرگ مس در جهان نخواهد بود. وی تأکید می‌کند: «تقاضای مس دیگر مانند سال‌های گذشته صرفاً به رشد چین گره نخورده است. وقتی صحبت از رشد جهانی مطرح باشد، چین دیگر تنها بازیگر بازار نیست.»

مارکو پاپیک پیش‌بینی می‌کند که نگرانی‌های کنونی درباره افت شدید موجودی انبارهای مس باعث افزایش سرمایه‌گذاری در استخراج معادن جدید خواهد شد. وی می‌گوید: «از سال 2011 همواره شاهد افت شدید سرمایه‌گذاری در معادن مس بوده‌ایم. ما باید برای افزایش عرضه سرمایه‌گذاری کنیم. آفریقا یکی از مناطقی است که منابع مس سرشاری دارد. ممکن است در سال‌های آتی شاهد تنش‌های ژئوپلیتیکی بر سر دستیابی به فلزات مورد نیاز برای انقلاب سبز از جمله نیکل و کبالت باشیم. از طرفی علی‌رغم اینکه آمریکا از منابع مس کافی برای تأمین نیاز خود برخوردار است، اما واردات مس برایش ارزان‌تر تمام می‌شود.»

در عین حال، استراتژیست‌های بانک آو آمریکا تأکید می‌کنند که اگرچه مس نقش مهمی در تلاش‌های جهانی برای کاهش اشاعه گازهای گلخانه‌ای ایفا می‌کند، اما این فلز به‌طور کلی سهم نسبتاً کمی از اقتصاد جهانی را به خود اختصاص داده است. آنها در یادداشت اخیر خود نیز یادآور شده‌اند: «از نقطه‌نظر کلان امکان تشدید سهمیه‌بندی مس در آینده وجود دارد، اما این لزوماً به معنای متوقف شدن روند رشد اقتصاد جهانی نخواهد بود.»

   

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: مس بانک آو آمریکا بانک آو آمریکا سرمایه گذاری اقتصاد جهانی پیش بینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۸۰۶۳۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیکاری معضلی جدی/ ضرورت رفع مشکلات حوزه کشاورزی

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه آبادان، اروندکنار، منیوحی، چوئبده و بخش مرکزی انتخاب نماینده مجلس به دور دوم رسید که در این راستا مردم در ۲۱ اردیبهشت ماه دوباره پای صندوق‌های رأی حاضر خواهند شد.

یکی از نامزدهایی که در انتخاب ۲۱ اردیبهشت ماه در گردونه انتخاب مردم آبادان، اروندکنار، منیوحی، چوئبده و بخش مرکزی قرار دارد، «سید محمد مولوی» است که برای آشنایی با دیدگاه‌های این نامزد، خبرگزاری مهر مصاحبه‌ای با وی در قالب چند سوال انجام داده است.

در مجلس آینده تقسیم بندی حزبی و سیاسی را چگونه پیش بینی می‌کنید؟

انتخابات باشکوهی برگزار شد و علیرغم اینکه معاندین با استفاده از رسانه‌های خود جریان‌سازی گسترده‌ای برای عدم حضور مردم راه انداختند ولی شاهد ازدحام جمعیت رأی دهنده از همان دقایق اولیه آغاز فرآیند رأی بودیم و قطعاً وقتی مجلس شورای اسلامی با چنین پشتوانه مردمی تشکیل می‌شود، مجلسی فراجناحی و انقلابی خواهد بود.

مهم‌ترین موضوعی که با توجه به حوزه تخصصی شما باید بیشتر در مجلس آینده مورد توجه قرار بگیرد، چیست؟

هر موضوع بنا به اقتضای زمان و نیاز مردم باید مورد پیگیری قرار گیرد و در شرایط فعلی باید اقتصاد مهم‌ترین اولویت کشورمان باشد؛ رهبر معظم انقلاب نیز طی سال‌های گذشته برای نامگذاری شعار سال بر موضوعات اقتصادی به ویژه در زمینه تولید تاکید کرده‌اند.

ضرورت دارد به همه شاخه‌های اقتصادی از جمله اقتصاد آموزش، اقتصاد فرهنگ و هنر، اقتصاد ورزش، اقتصاد پژوهش و … توجه شود.

اولویت شما در مجلس آینده برای حضور در کدام کمیسیون خواهد بود؟

کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی

مهمترین چالش استان خود را چه می‌دانید و برای حل آنچه راه‌کاری دارید؟

ابتدا بیکاری باید رفع شود ولی رفع آن بدون آسیب شناسی عملاً میسر نیست. یکی از موارد بیکاری مربوط به حوزه کشاورزی است که چنانچه مشکلات کشاورزان رفع شود برای حجم بالایی از جوانان جویای کار اشتغالزایی صورت می‌گیرد. از سوی دیگر شهرهایی همچون آبادان که صنایع دارند، باید طرح‌های صنعتی مانند پالایشگاه دوم که به مرحله اجرا نرسیده سریع‌تر عملیاتی شود.

کد خبر 6078915

دیگر خبرها

  • بیکاری معضلی جدی/ ضرورت رفع مشکلات حوزه کشاورزی
  • اولویت مجلس آینده «اقتصاد» و «فرهنگ» خواهد بود
  • معرفی رقبای جهانی آینده‌های والیبال ایران
  • درجا زدن فدرال رزرو آمریکا نردبان طلای جهانی شد
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • نفت برنت به ۸۷ دلار و ۸۶ سنت رسید
  • برنت ۸۷ دلار و ۸۶ سنت شد
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۲ |برنت ۸۷ دلار و ۸۶ سنت شد
  • فرانسه جایگاه خود را بین ۱۰ اقتصاد برتر از دست می‌دهد
  • حضور مردم در امر اقتصاد راهگشا است + فیلم