Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از دنیای اقتصاد، بهای کاتد‌مس در بورس فلزات لندن در روز ۲۴ دسامبر به ۷ هزار و ۷۹۳ دلار به ازای هر تن رسید که این رقم بیشترین نرخ معامله این محصول پس از سال ۲۰۱۳ بوده است. در ابتدای سال ۲۰۲۰ کاتد‌مس در بورس فلزات لندن بهایی برابر ۶ هزار و ۱۶۵ دلار به ازای هر تن داشت، قیمت این محصول نیز مانند اغلب کامودیتی‌ها با شیوع ویروس‌کرونا در دنیا که به افت تقاضا منجر شد، وارد مسیر کاهشی شد و در مارس امسال به نرخ ۴ هزار و ۶۰۰ دلار به ازای هر تن رسید که کمترین میزان پس از سال ۲۰۱۶ بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما پس از کنترل نسبی شیوع ویروس‌کرونا در چین و اتمام محدودیت‌های قرنطینه‌ای در این کشور، بازارهای جهانی شاهد افزایش تقاضا برای کاتد‌مس از سوی چین بودند که این موضوع باعث شد قیمت کاتد‌مس در بازارهای دنیا وارد مسیر افزایشی شود.

افزایش قیمت به‌وجود آمده در بازار کاتد‌مس ظرف ۲ ماه پایانی سال شتاب بیشتری گرفت، در کنار افزایش تقاضای چین، تضعیف دلار آمریکا نیز محرک بازار کامودیتی‌ها از جمله کاتد‌مس بود.

در این شرایط پیروزی جو بایدن در انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات‌متحده آمریکا نیز باعث خوش‌بینی بازارهای جهانی به ثبات شرایط شد که رشد قیمتی کامودیتی‌ها را درپی داشت.

در کنار موارد بیان‌شده کسری عرضه مس به بازارهای جهانی به علت درگیری کشورهای بزرگ تولید‌کننده مس همچون شیلی و پرو با کرونا، تاثیری بسزا در افزایش بهای جهانی مس داشته است.

بنابر گزارش متال‌بولتن شاخص‌TC یا همان Treatment Charge ضریبی است که معدنکاران مس برای تبدیل کنسانتره به کاتد‌مس پرداخت می‌کنند یعنی هزینه فرآوری و خالص‌سازی آن به‌شمار می‌رود. این نرخ روز ۱۸ دسامبر به ۴۴‌دلار به ازای هر تن در آسیا رسید.

البته کمترین نرخ این ضریب در سال ۲۰۲۰ مربوط به نیمه دسامبر بود که این شاخص به ۴۲ دلار نیز رسیده بود. این در حالی است که ضریب هزینه تبدیل کنسانتره به کاتد‌مس در ماه‌های ابتدایی سال ۲۰۲۰ در محدوده ۵۰ تا ۷۰ دلار به ازای هر تن قرار داشت. در مجموع محدوده ۴۰ تا ۵۰ دلار برای TC کمترین میزان برای این هزینه ظرف بیش از ۵ سال گذشته بوده به‌گونه‌ای که این هزینه در سال‌ ۲۰۱۳ رقمی بیش از ۱۰۰ دلار به ازای هر تن داشته است.

البته بخشی از این کاهش هزینه‌های تبدیل ظرف مدت سال‌های اخیر به بهبود تکنولوژی مربوط می‌شود اما افت این شاخص ظرف ماه‌های اخیر به دلیل کمبود عرضه کنسانتره به بازار از سوی معدنکاران بوده که باعث‌شده تا واحدهای ذوب و پالایش مس حاضر به تخفیف بیشتر برای هزینه تبدیل شوند. البته افزایشی‌شدن این شاخص ظرف روزهای پایانی سال ۲۰۲۰ نشان از بهبود وضعیت عرضه کنسانتره‌مس به بازار دارد.

آمار ترکیبی بورس‌های لندن، شانگهای و آمریکا نشان می‌دهد که موجودی انبارهای مس این مجموعه‌ها در ماه‌های پایانی سال ۲۰۲۰ به حدود ۳۰۰ هزار تن رسیده که این میزان کمترین میزان موجودی انبارها در ۶ سال گذشته و در واقع پس از سال ۲۰۱۴ بوده است.

افزایش تقاضا برای کاتدمس در حالی‌که سطح موجودی انبارهای این محصول به حداقل خود رسیده، محرک بازارهای جهانی و افزایشی شدن قیمت‌ این محصول شده است.

برآوردهای موسسات بین‌المللی از استمرار روند افزایشی تقاضا برای کامودیتی‌ها و به‌خصوص کاتد‌مس در سال ۲۰۲۱ حکایت دارد.

در این میان با توجه به اینکه جو بایدن در شعارهای انتخاباتی خود حرکت به سمت انرژی‌های سبز را جزو اولویت‌های کاری خود مطرح کرده بود و از آنجاکه فلزی همچون مس که در انرژی‌های سبز جایگاه ویژه‌ای دارد، این فلز با خوش‌بینی بیشتری از سوی سرمایه‌گذاران روبه‌رو خواهد شد.

رشد قیمتی شتابان کاتد‌مس در بازارهای جهانی به‌گونه‌ای بود که نرخ معامله این محصول در بازار بورس فلزات لندن در نیمه ماه نوامبر وارد کانال ۷۰۰۰ دلار به ازای هر تن شد و در اواسط ماه دسامبر به سقف قیمتی ۸ هزار دلار نزدیک شد و هر تن کاتد‌مس در روز ۱۸ دسامبر با قیمت ۷ هزار و ۹۸۴ دلار معامله شد.

البته در روزهای بعد، قیمت این محصول وارد مسیر کاهشی شد و بهای معامله کاتد‌مس در روز ۲۴دسامبر به ۷ هزار و ۷۹۳ دلار به ازای هر تن رسید. به این ترتیب کاتد‌مس ظرف سال ۲۰۲۰ رشدی ۲۶ درصدی را در بورس فلزات لندن تجربه کرد.

 نگاهی به روند معاملات کاتد‌مس در رینگ معاملاتی بورس‌کالا

بسیاری از محصولات عرضه‌شده در رینگ بورس‌کالا در پاییز امسال با افت تقاضا از سوی خریداران مواجه شدند به‌گونه‌ای که رکود حاکم بر این بازار سیگنالی از فرورفتن بازار به وضعیت رکود‌تورمی به‌همراه داشت. رینگ معاملاتی کاتد‌مس نیز از شرایط رکود پاییزه در امان نماند به‌گونه‌ای که میزان تقاضای به ثبت رسیده برای کاتد‌مس از سوی خریداران از ۸۲ هزار تن در تابستان با افتی جدی به ۴۱ هزار تن در پاییز رسید. در نهایت نیز ۲۹ هزار تن کاتد‌مس در ۳ماهه پاییز از بازار فیزیکی بورس‌کالا مورد داد و ستد قرار گرفت.

در واقع صنایع تکمیلی مس انتظار داشتند که بهای عرضه این محصول از رینگ معاملاتی بورس‌کالا با ثبات به‌وجود آمده در نرخ ارز کشور و تعدیل انتظارات تورمی کاهشی شود، اما افزایشی شدن بهای جهانی کاتد‌مس فرصت تعدیل بهای کاتد‌مس در بازار داخلی را نداد و قیمت عرضه کاتد‌مس در رینگ معاملاتی بورس‌کالا به روند افزایشی خود ادامه داد، به‌گونه‌ای که قیمت پایه عرضه این محصول در این بازار در روز ۳۰ آذر به ۲۰۱‌هزار تومان به ازای هر کیلوگرم رسید؛ به این ترتیب قیمت پایه کاتد‌مس در کشور از ابتدای سال تا پایان آذر رشدی ۲۰۰ درصدی داشته است.

این در حالی است که بهای معامله کاتد‌مس در بورس فلزات لندن ظرف سال‌۲۰۲۰ افزایشی ۲۶‌درصدی داشته است. به این ترتیب همچنان کاهش ارزش پول ملی یا همان افزایش بهای نیمایی نرخ ارز را باید مهم‌ترین دلیل رشد سرسام‌آور قیمت در این بازار تعبیر کرد.

برخلاف روند مستمر افزایشی بهای کاتدمس، قیمت پایه عرضه این محصول در هفته ابتدایی زمستان یعنی روز یکشنبه (۷دی ماه) نسبت به قیمت پایه هفته قبل کاهش اندکی داشت و به ۱۹۹ هزار تومان به ازای هر کیلوگرم رسید. این افت بهای پایه نتوانست بر حجم متقاضیان این بازار بیفزاید، به‌گونه‌ای که برای ۴ هزار تن محصول عرضه شده تقاضایی برابر ۲ هزار و ۶۰ تن از سوی خریداران به ثبت رسید که در نهایت تنها ۶۰ تن محصول در این بازار با نرخ پایه مورد داد‌و‌ستد قرار گرفت.

پربیننده ترین سنگین‌ترین صف‌های خرید و فروش بورس امروز/ کاهش چشمگیر تقاضا در بازار ارزش سهام عدالت من (۷ دی ماه) نمای پایانی بورس امروز/ امید به بازار با بهبود وضعیت بزرگان بازگشت بازگشت امید به معاملات خودرو/ خودرو پس از سه روز سرخ پوشی به روند صعودی بازگشت تحلیل جامعی بر «پتروشیمی نوری»

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بورس تهران بورس بازار بورس تولید مس کاتد مس بورس فلزات لندن دلار به ازای هر تن بازارهای جهانی گونه ای کامودیتی ها کاتد مس قیمت پایه بورس کالا سال ۲۰۲۰ هزار تن تن رسید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۹۴۸۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت جهانی طلا به ۲۲۸۳ دلار و ۲۳ سنت رسید

به گزارش قدس آنلاین، قیمت طلا در معاملات روز چهارشنبه در آسیا کاهش یافته است که یکی از دلایل آن می‌تواند نشانه‌هایی از وضع سیاست‌های سختگیرانه پولی توسط فدرال رزرو در اجلاس امروز باشد.
کاهش تقاضا برای طلا به عنوان یک پشتوانه ایمن در بحبوحه آرام شدن تنش‌های ژئوپلیتیکی در دنیا قیمت طلا را نسبت به اوج ماه آوریل پایین آورده و آن را در برابر سیاست نرخ بهره بالای بانک مرکزی آمریکا آسیب پذیر کرده است.
قیمت هر اونس طلا امروز با ۰.۱۳ درصد کاهش به ۲۲۸۳ دلار و ۲۳ سنت رسید. قیمت معاملات آتی طلا در بازار کامکس نیویورک هم با یک کاهش ۰.۳۸ درصدی به ۲۲۹۴ دلار و ۱۰ سنت رسیده است.

تمرکز سرمایه‌گذاران در حال حاضر به نتیجه اجلاس دو روزه فدرال رزرو معطوف شده که قرار است امروز منتشر شود. انتظار می‌رود بانک مرکزی آمریکا نرخ بهره را بدون تغییر نگه دارد.
اما برخی پیش‌بینی می‌کنند جروم پاول رئیس فدرال رزرو با توجه به نرخ بالای تورم، سیاست‌های سختگیرانه‌ای را پیشنهاد دهد.
بالا رفتن تورم باعث شده تاجران انتظار خود از کاهش زود هنگام نرخ بهره را پایین بیاورند. در حال حاضر پیش بینی می‌شود بانک مرکزی آمریکا نرخ بهره را اولین بار در ماه سپتامبر کاهش دهد.
نرخ بالای بهره به ضرر طلاست چون هزینه نگهداری آن را به عنوان یک سرمایه غیر سودده افزایش داده و تمایل برای خرید این فلز گرانبها را پایین می‌آورد. 
ارزش دلار هم افزایش یافته و به بالاترین رقم طی ۶ ماه گذشته رسیده است. بالا رفتن ارزش دلار خرید طلا برای دارندگان سایر ارزهای دنیا گرانتر کرده و تمایل برای آن را پایین می‌آورد.

در میان سایر فلزات گرانبها، قیمت نقره با ۰.۰۱ درصد کاهش به ۲۶ دلار و ۶۵ سنت رسید و پلاتین با یک کاهش ۰.۲۶ درصدی ۹۳۵ دلار و ۴۳ سنت معامله می‌شود.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • گشتی در اقتصاد جهان | خوش‌بینی صندوق بین‌المللی پول به اقتصاد آسیا
  • طلای جهانی سقوط کرد
  • قیمت جدید طلا امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / طلا سقوط کرد
  • قیمت جهانی طلا به ۲۲۸۳ دلار و ۲۳ سنت رسید
  • جاماندگی بورس از بازار‌ها
  • عبور از دژاووی بورسی
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۲ |برنت ۸۷ دلار و ۸۶ سنت شد
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • ترمز طلای جهانی در مسیر صعود
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۱